Show

HUMOR & SENSATIE IN VOLLEDIG NIEUWE SHOW

BEKROONDE ACTS BIJ GREAT CHRISTMAS CIRCUS

Spektakel voor het hele gezin! Het Great Christmas Circus presenteert tijdens de tweede editie een voorstelling vol sensationele acts die uit alle delen van de wereld komen. De show is helemaal nieuw en groter dan ooit! Op deze pagina treft u enkele hoogtepunten aan uit de nieuwe voorstelling. De show van het Great Christmas Circus duurt twee uur (inclusief pauze) en is geschikt voor de hele familie. 

IMMENSE SCHOMMELS

TROUPE DIDYK

Ze komen uit Oekraïne en de grootste circussen ter wereld waren hun thuis. We zijn er zeer trots op om de beroemde Didyk troupe aan ons publiek te kunnen presenteren. Zes acrobaten worden vanaf levensgrote schommels naar de nok van de tent gekatapulteerd. Een act om met ingehouden adem naar te kijken. Deze artiesten wonnen prijzen op tal van internationale circusfestivals. Bij het Great Christmas Circus ervaart u nu zelf waarom.

AERIAL BALL

KATRINA LACEY

Angst kent ze niet. Katrina Lacey komt uit Engeland en is een jonge en zeer getalenteerde luchtacrobate. Ze leerde het vak van haar moeder Elaine die afkomstig is uit een wereldberoemde circusdynastie. Elaine veroverde zelf jarenlang met luchtnummers de circuswereld. Katrina studeerde onder haar leiding een act in aan een zwevende bal. Een zeldzame discipline. Het is dan ook een moeilijke vorm van luchtacrobatiek die veel training vereist. Het resultaat is indrukwekkend. Katrina tart de zwaartekracht en vliegt door de nok van het Great Christmas Circus.

Tempo jongleur

PATRICK STEVANOVICH

Flair, temperament en opzwepende muziek. Patrick Stevanovich behoort tot de allerbeste en vooral snelste jongleurs ter wereld. Hij komt direct vanuit Sao Paulo naar Beverwijk. Patrick jongleert met ringen, keulen, hoeden en ballen en doet dat in razend tempo. Als een vrolijke wervelwind raast deze getalenteerde artiest door de piste van het Great Christmas Circus. Patrick traint al vanaf jonge leeftijd voor deze act. Hij maakte er de afgelopen jaren furore mee in de grootste circussen van Zuid-Amerika. Bij het Great Christmas Circus maakt Patrick nu zijn Europese debuut.

 

BALLET OP DE LOW WIRE

VEERA KAIJANEN

Het is een absolute top act. Veera Kaijanen komt uit Finland en was drie jaar lang een ster bij Cirque du Soleil. Bij deze Canadese circusgigant schitterde ze in de productie Amaluna. Bij het Great Christmas Circus danst ze op een strak gespannen draad door de piste en voert daarbij zeer moeilijke balletposes uit. Van deze act is er wereldwijd geen tweede en dat maakt dit nummer een unieke belevenis. U zult versteld staan. Muziek, choreografie en ongeëvenaarde acrobatiek smelten samen als Veera bezit neemt van de piste. 

FUN, FUN, FUN

CLOWN EDY

Lachsalvo’s klinken door de theatertent bij de optredens van de Mexicaanse clown Edy. Goede clowns zijn zeldzaam en Edy vertegenwoordigt de top binnen dit genre. Zijn intermezzo’s zijn origineel, komisch en bij vlagen ontroerend. Een clown om van te houden. Hij vormt dan ook de rode draad tijdens de circusvoorstelling. De afgelopen jaren schitterde hij bij grote Engelse circussen en tijdens de kerstvakantie is hij exclusief te zien bij het Great Christmas Circus in Beverwijk.

ZWEVENDE KROONLUCHTER

AMBER’S CHANDELIER

Het is een originele vorm van luchtacrobatiek. Amber zweeft door de tent aan een gigantische kroonluchter. Zonder vangnet of veiligheidskabel. Een theatrale en intense presentatie combineert deze artiest met levensgevaarlijke en unieke tricks. Ze zorgde met dit bijzondere nummer voor groot applaus bij tal van grote circussen in heel Europa. Deze act bewijst overtuigend dat ook het klassieke circus zich steeds weer weet te vernieuwen.

ILLUSIONIST

MASTER OF ILLUSION – NOVOSSELOV

Verbijsterend. Zo laat de act van Novosselov zich het beste omschrijven. Deze bekroonde illusionist maakt samen met zijn showgirls het onmogelijke mogelijk. Magie in een circustent is niet voor elke artiest weggelegd. Het publiek zit immers rondom de piste en kan de tricks van alle kanten bekijken. Voor Novosselov is dit geen probleem. Deze begenadigde illusionist presenteert in hoog tempo een reeks bijzondere magische momenten. De vraag blijft telkens weer: Hoe werkt het? Deze act viel meerdere keren in de prijzen op internationale festivals. Bij het Great Christmas Circus ontdekt u nu zelf waarom.

Upside Down trapeze

Skywalker Marlon

Spectaculair. Die term is van toepassing op de act van luchtacrobaat Marlon uit Brazilië. Zijn werkterrein is het luchtruim van het Great Christmas Circus. Hij vliegt aan een trapeze door de nok en loopt – ondersteboven – door het dak van de tent. Een levensgevaarlijke en spraakmakende stunt. In het najaar van 2023 was deze act de sensatie van een grote stuntshow in Londen. Nooit eerder was Marlon met zijn luchtnummer in Nederland te zien. Daar komt nu verandering in. Skywalker Marlon is tijdens de kerstvakantie exclusief te zien bij het Great Christmas Circus in Beverwijk.

HAAR HANG LUCHTNUMMER

ANASTASIA SAWICKA

Probeer dit niet thuis. Anastasia Sawicka heeft een wel heel bijzondere luchtact ingestudeerd. Ze zweeft aan haar haren door de nok van de tent. Een absolute sensatie waarmee ze onder meer in verschillende televisieshows schitterde. De act is dan ook buitengewoon origineel. Terwijl ze door de tent vliegt wordt een breed scala aan tricks vertoond. En dat gebeurt bovendien in een zeer hoog tempo. Anastasia is een begenadigde acrobate waarover het publiek van het Great Christmas Circus nog lang zal napraten.

Ballet in de piste

Showballet

Circus is veel meer dan een aaneenschakeling van bijzondere nummers. Muziek, decors en presentatie zijn minstens zo belangrijk geworden. Bij het Great Christmas Circus voegen we daar nog een professioneel showballet aan toe. Onze danseressen verbinden de acts aan elkaar met steeds weer verrassende en spectaculaire danstableaus. De kostuums zijn even kleurrijk en spectaculair als de choreografieën waarmee u onze danseressen in actie ziet.