Show

HUMOR & SENSATIE IN VOLLEDIG NIEUWE SHOW

BEKROONDE ACTS BIJ GREAT CHRISTMAS CIRCUS

Spektakel voor het hele gezin! Het Great Christmas Circus presenteert tijdens de tweede editie een voorstelling vol sensationele acts die uit alle delen van de wereld komen. Op deze pagina treft u de eerste acts aan van de editie 2023/2024. De komende maanden worden meer acts toegevoegd, dus kom regelmatig terug en blijf op de hoogte. 

IMMENSE SCHOMMELS

TROUPE DIDYK

Ze komen uit Oekraïne en de grootste circussen ter wereld waren hun thuis. We zijn er zeer trots op om de beroemde Didyk troupe aan ons publiek te kunnen presenteren. Zes acrobaten worden vanaf levensgrote schommels naar de nok van de tent gekatapulteerd. Een act om met ingehouden adem naar te kijken. Deze artiesten wonnen prijzen op tal van internationale circusfestivals. Bij het Great Christmas Circus ervaart u nu zelf waarom.

AERIAL BALL

KATRINA LACEY

Angst kent ze niet. Katrina Lacey komt uit Engeland en is een jonge en zeer getalenteerde luchtacrobate. Ze leerde het vak van haar moeder Elaine die afkomstig is uit een wereldberoemde circusdynastie. Elaine veroverde zelf jarenlang met luchtnummers de circuswereld. Katrina studeerde onder haar leiding een act in aan een zwevende bal. Een zeldzame discipline. Het is dan ook een moeilijke vorm van luchtacrobatiek die veel training vereist. Het resultaat is indrukwekkend. Katrina tart de zwaartekracht en vliegt door de nok van het Great Christmas Circus.

BALLET OP DE LOW WIRE

VEERA KAIJANEN

Het is een absolute top act. Veera Kaijanen komt uit Finland en was drie jaar lang een ster bij Cirque du Soleil. Bij deze Canadese circusgigant schitterde ze in de productie Amaluna. Bij het Great Christmas Circus danst ze op een strak gespannen draad door de piste en voert daarbij zeer moeilijke balletposes uit. Van deze act is er wereldwijd geen tweede en dat maakt dit nummer een unieke belevenis. U zult versteld staan. Muziek, choreografie en ongeëvenaarde acrobatiek smelten samen als Veera bezit neemt van de piste. 

FUN, FUN, FUN

CLOWN EDY

Lachsalvo’s klinken door de theatertent bij de optredens van de Mexicaanse clown Edy. Goede clowns zijn zeldzaam en Edy vertegenwoordigt de top binnen dit genre. Zijn intermezzo’s zijn origineel, komisch en bij vlagen ontroerend. Een clown om van te houden. Hij vormt dan ook de rode draad tijdens de circusvoorstelling. De afgelopen jaren schitterde hij bij grote Engelse circussen en tijdens de kerstvakantie is hij exclusief te zien bij het Great Christmas Circus in Beverwijk.

ZWEVENDE KROONLUCHTER

AMBER’S CHANDELIER

Het is een originele vorm van luchtacrobatiek. Amber zweeft door de tent aan een gigantische kroonluchter. Zonder vangnet of veiligheidskabel. Een theatrale en intense presentatie combineert deze artiest met levensgevaarlijke en unieke tricks. Ze zorgde met dit bijzondere nummer voor groot applaus bij tal van grote circussen in heel Europa. Deze act bewijst overtuigend dat ook het klassieke circus zich steeds weer weet te vernieuwen.

ROLSCHAATS ACROBATEN

DUO EXTREME

Probeer dit niet thuis. De twee acrobaten die samen het Duo Extreme vormen, draaien razendsnel rondjes op rolschaatsen. Ze gebruiken daarbij een heel klein plateau als rekwisiet. Deze act vergt jarenlange training en is niet zonder gevaar. Toch voeren deze acrobaten hun nummer uit alsof het geen enkele moeite kost. Juist daarin schuilt de kracht van de ware artiest. Steeds als het publiek denkt dat het niet gekker kan, doen ze er nog een schepje bovenop. 

BALLET

SHOWGIRLS

Circus is veel meer dan een aaneenschakeling van bijzondere nummers. Muziek, decors en presentatie zijn minstens zo belangrijk geworden. Bij het Great Christmas Circus voegen we daar nog een professioneel showballet aan toe. Onze danseressen verbinden de acts aan elkaar met steeds weer verrassende en spectaculaire danstableaus. De kostuums zijn even kleurrijk en spectaculair als de choreografieën waarmee u onze danseressen in actie ziet.

TRAPEZE

TALIA CLAIRE

De trapeze is onlosmakelijk met het circus verbonden. Talia Claire vertaalt deze klassieke circusdiscipline naar deze tijd. In zeer hoog tempo en begeleid door moderne muziek, presenteert ze vuurwerk aan de solotrapeze. Vooral de snelheid van haar act valt op. De tricks volgen elkaar in hoog tempo op en de moeilijkheidsgraad is hoog. Deze act is dan ook gewild. Talia schitterde eerder bij circussen in onder meer Oostenrijk en Engeland. Voor het Great Christmas Circus komt ze nu voor de eerste keer naar Nederland.

ervaar de magie

Nieuwsgierig geworden naar de sfeer van onze voorstelling? Bekijk dan ook onze videopromo die goed illustreert wat u kunt verwachten bij het Great Christmas Circus. Op deze pagina wordt slechts een selectie van onze acts getoond. Bestel snel kaarten en ervaar zelf de magie van het mooiste kerstcircus in Noord-Holland.