Show

Artiesten 2023 worden medio september gepubliceerd

terugblik op show great christmas circus

Spektakel voor het hele gezin! Het Great Christmas Circus presenteerde tijdens de eerste editie een voorstelling vol sensationele acts die uit alle delen van de wereld kwamen. Op deze pagina treft u de line-up aan van 2022. De voorbereidingen voor de tweede editie – die plaatsvindt in de kerstvakantie van 2023 – zijn in volle gang. Medio september worden de nieuwe acts op deze site gepubliceerd. In de tussentijd blikken we graag terug op de artiesten die afgelopen jaar voor sensatie zorgden.

HOGE Draad

duo alambria

Stalen zenuwen. Dat hebben de artiesten die samen het Duo Alambria vormen. Deze artiesten zijn ook buiten de piste een paar en presenteren een huiveringwekkende thriller op de hoge draad. Dit nummer is letterlijk een hoogtepunt in de voorstelling van het Great Christmas Circus. En niet zonder reden. De stunts die deze acrobaten op de hoge draad laten zien, zijn ongeëvenaard. Jarenlang schitterden ze bij Ringling in Amerika – het grootste circus ter wereld – en ze vielen in de prijzen bij vele internationale circusfestivals. We zijn er trots op dat het Duo Alambria tijdens de kerstvakantie exclusief te zien is in Beverwijk.

Motoren

globe of speed

Ze gebruiken een stalen, ronde kooi voor hun act. De coureurs die op hun motoren door de Globe of Speed racen kennen geen angst. Dit nummer komt direct uit Brazilië naar Nederland en is zeer spraakmakend. Tijdens de voorstelling ontdekt u zelf waarom. Telkens weer gooien deze waaghalzen er een schepje bovenop. Overal ter wereld kijkt het publiek met verbijstering naar deze bijzondere act. Dat zal in Beverwijk niet anders zijn. De Globe of Speed is een ware sensatie.

STRaps

oyun erdene

Ze maakt van circus totaal theater. Oyun Erdene komt uit Mongolië. Haar act is in de kerstvakantie voor de eerste keer in een Nederlands circus te zien. Oyun werkt aan twee lange kabels die ze om haar armen draait en zo hoog naar de nok van de tent klimt. Daar ontwikkelt deze act zich tot een vuurwerk van unieke circuskunst. In een theatrale en bij vlagen romantische presentatie ontvouwt zich een zinderend luchtballet voor de ogen van het publiek.

crossbow

martii peltonen

Uit Finland komt Martii Peltonen naar Beverwijk. Hij tekent voor een wereldwijd unieke crossbow act. Martii schiet op zijn assistente en op zichzelf met pijlen. Precisiewerk waarvoor hij jarenlang trainde voordat de act het huidige niveau bereikte. Op de CV van Martii staan inmiddels de grootste circussen van de wereld. Ook hij schitterde bij het Amerikaanse Ringling circus maar ook bij prestigieuze circussen in Europa. Ondanks meerdere aanbiedingen koos hij voor ons tijdens de kerstvakantie. En daar zijn we trots op. Zijn act is uniek.

flying hoops

katrina lacey

Haar vader is dompteur en haar moeder een internationaal gevierde luchtacrobate. Katrina Lacey koos echter voor een geheel eigen discipline. Ze studeerde een act in die hoela hoep combineert met luchtacrobatiek. Een bijzondere mix. Het nummer is bovendien extra speciaal door de perfecte combinatie van muziek, belichting, tricks en kostuums. Deze act lijkt zo uit een videoclip te zijn weggelopen. Geniet van de bijzondere act van Katrina Lacey uit Engeland.

acrobaten

tanzania warriors

De cast van het Great Christmas Circus is internationaal. Onze artiesten komen zelfs uit Afrika. De Tanzania Warriors combineren opzwepende vrolijkheid met heerlijke muziek en vooral razendknappe acrobatiek. Ze bouwen menselijke piramides alsof het geen enkele moeite kost. En juist daarin schuilt de kracht van ware circusartiesten. Afrika is in de circuswereld beroemd geworden door deze vorm van acrobatiek en niet zonder reden. Acts als deze zijn telkens weer een groot succes in elke voorstelling.

cloud swing

liina

Flair, lef en sensualiteit. Liina uit Finland heeft al deze kenmerken en behoort tot de beste luchtacrobaten ter wereld. Ze werkt hoog in de nok van de tent aan een horizontaal koord en voert daarbij een reeks levensgevaarlijke tricks uit. Soms ingetogen maar nog vaker in zeer hoog tempo terwijl ze het hele luchtruim van de theatertent gebruikt. Circus pur sang zoals je het nog maar zelden ziet. Behalve bij het Great Christmas Circus. Alleen al dit spectaculaire nummer maakt een bezoek aan onze voorstelling de moeite waard. U zult versteld staan.

trampoline

comedy trampoline - fun, fun, fun

Het lijkt makkelijk. Dat is het echter allerminst. Uit Engeland komt een comedy act op een trampoline naar het Great Christmas Circus. Dit genre is in de circuswereld ooit legendarisch geworden door de iconische artiest Don Martinez. Decennialang maakte hij met dit genre furore bij internationale circussen. Navolging kon dan ook niet uitblijven. Onze act is daar een voorbeeld van en treedt in zijn voetsporen. Het nummer zorgt gegarandeerd voor lachsalvo’s in de grote theatertent. Zowel kinderen als volwassenen zullen dit nummer niet snel vergeten. Spectaculaire sprongen tot in de nok van de tent worden gecombineerd met weergaloze comedy.

STUNTRIJDER

extreme motor bike

Deze act is uniek en een ware vertegenwoordiger van het circus van de toekomst. Tijdens de Extreme Motor Bike act worden spectaculaire stunts uitgehaald op een grote motor. Behendigheid, sensatie en balanceerkunst staan tijdens dit nummer centraal. Tijdens het zomerseizoen van 2022 was deze act op tournee met een grote stuntshow door Engeland. Voor de eerste keer is een dergelijk spektakel nu in een Nederlands circus te zien. Het past bij onze ambitie om origineel en vernieuwend te zijn. De presentatie is stoer en de getoonde stunts worden ondersteund door zinderende licht- en geluidseffecten.

lachen, lachen, lachen

clown mingo

Hij is geen onbekende in Nederland. De Mexicaanse clown Mingo was vijf jaar geleden de ster van Wintercircus Amsterdam (destijds in een tentencomplex naast de ArenA). Daarna volgden grote tournees met circussen door heel Zuid-Amerika. Mingo is op dat continent dan ook een bekend gezicht. Zijn talent en veelzijdigheid zijn ongeëvenaard. Hij is een comedian van deze tijd. Nooit saai, nooit oubollig en altijd erg komisch. De Mexicaan combineert zijn komische intermezzo’s met muziek en jongleerkunsten. Hij is een clown om van te houden en vormt de rode draad in de voorstelling van het Great Christmas Circus.

ballet

showgirls

Circus is veel meer dan een aaneenschakeling van bijzondere nummers. Muziek, decors en presentatie zijn minstens zo belangrijk geworden. Bij het Great Christmas Circus voegen we daar nog een professioneel showballet aan toe. Onze danseressen verbinden de acts aan elkaar met steeds weer verrassende en spectaculaire danstableaus. De kostuums zijn even kleurrijk en spectaculair als de choreografieën waarmee u onze danseressen in actie ziet.

ervaar de magie

Nieuwsgierig geworden naar de sfeer van onze voorstelling? Bekijk dan ook onze videopromo die goed illustreert wat u kunt verwachten bij het Great Christmas Circus. Op deze pagina wordt slechts een selectie van onze acts getoond. Bestel snel kaarten en ervaar zelf de magie van het mooiste kerstcircus in Noord-Holland.